Društveno odgovorna kompanija

Odgovornim organizacijama, koje sebe dugoročno vide kao deo šire zajednice, profitabilnost nije jedini cilj. Zato se mi trudimo da ostvarimo pozitivan uticaj na društvo nizom društveno odgovornih aktivnosti.

Odgovorno poslovanje prema društvu i prirodi oduvek čini osnovu korporativnih vrednosti u Smartu. To je prioritet za koji verujemo da je od suštinskog značaja za stvaranje pravih vrednosti.


OVO SU SAMO NEKE OD AKTIVNOSTI NA KOJE SMO KAO KOMPANIJA PONOSNIČEPOM DO OSMEHA

Već dugi niz godina Smart aktivno učestvuje ekološko-humanitarnoj akciji koje je pokrenuto od strane udruženja Čepom do osmeha. Odvajanjem plastičnih čepova unapređujemo sistem odvajanja čvrstog otpada u Srbiji i osnažujemo i pružamo podršku pojedincima i porodicama osoba sa invaliditetom kako bi lakše funkcionisali u svakodnevnom životu i obrazovanju. Kutija za prikupljanje plastičnih čepova nalazi se u prostorijama kompanije i time pozivamo sve koji bi želeli da nam se pridruže u ovoj akciji da donesu svoje plastične čepove.

KUGLAJ ZA ŽIVOT

Iako se kaže da život nema cenu, u stvarnom životu ovo nije tačno za svakoga. Naš SMART tim se rado odaziva u humanitarnim sportskim dešavanjima koje imaju donatorski karakter, kako bi pomogli osobama kojima je neophodna finansijska pomoć radi sprovođenja lečenja i konačnog ozdravljenja. Jedan od takvih dešavanja je bio i turnir u kuglanju „Kuglaj za život“ kako bi se obezbedila sredstva za obolelog sugrađanina. Uz dobar timski duh i želju da naprave razliku naši zaposleni pomažu onima kojima je pomoć najpotrebnija.DONACIJE ZA UDRUŽENJA

Donacije za rad mnogih udruženja koja imaju cilj da olakšaju lečenje i život dece, odraslih i njihovih porodica, jedna je od aktivnosti koje uključujemo u naš program društveno odgovorne kompanije. „Čika Boca“ je udruženje roditelja, staratelja i prijatelja dece obolele i lečene od malignih bolesti, koje nastoji da pruži deci i roditeljima psihološku i psihosocijalnu podršku kroz programe“Povratak u školu”, Radio “Mladice” i kamp jedinstven u Srbiji “Mi možemo sve”. Uz ovo udruženje podržavamo i rad udruženja „Hrabriša“ koje ima cilj pružanje podrške porodicama sa decom sa neurotransmiterskim oboljenjima, dopa-reaktivnim distonijama i drugim neurometaboličkim oboljenjima da ostvare pravo na dijagnostiku i adekvatno lečenje u Republici Srbiji i inostranstvu.

PODRŠKA ZA MLADE ODBOJKAŠICE

Podržavamo izreku „U zdravom telu, zdrav duh“, zato smo u proteklom periodu izdvajali donacije za rad sportskih klubova koji promovišu sport i timski duh među mladima. Tako su se na našem putu pronašli i odbojkaški klubovi za devojčice OK Smeč i OK FutogWest. Upravo timovi iz ovih klubova uspešno savladavaju prepreke i penju se polako na klasifikacionoj lestvici uz konstantan rast novih članova klubova.BITKA ZA BEBE

Kompanija Smart d.o.o. je ponosna na učešće u jednoj od najvećih humanih akcija „Bitka za bebe - Donacija za 100 inkubatora“ koja je pomogla našim najmlađim i najmanjim sugrađanima da se izbore za život. Ono što nas čini toliko ponosnim jeste to što je naš mali doprinos izazvao još jedan dečiji plač, dao snagu malom borcu i poslao osmeh na lice srećnih roditelja našeg malog drugara. Ispunili smo svoju dužnost, kao jedna društveno odgovorna kompanija, i tako dokazali da je ipak najvrednije ono osnovno ljudsko pravo, pravo na život.

RAČUNARI ZA DECU

Na inicijativu kompanije Vivify Ideas koja je pokrenula akciju za Dečije Selo „Dr Milorad Pavlović“ u Sremskoj Kamenici, priključili smo se akciji koja je imala cilj da se štićenicima obezbedi pristup računarima i da se na taj način deci obezbedi kvalitetniji razvoj i mogućnost da ostvare bolje živote i karijere. Trenutno u svakoj kućici živi u proseku 7-8 dece, starosti od dve i po godine do 18 godina. U akciji je ukupno skupljeno 441 000 RSD, 3 desktop računara i 10 starijih laptopova. Od novčanih sredstava je kompletirano 10 desktop računara i potrebna oprema za laptopove, tako da su efekti akcije: po jedan desktop računar i po jedan laptop za svaku kućicu! Dodatno, SBB se uključio u akciju i obezbedio internet u celom Dečijem Selu.

 

Bilo nam je zadovoljstvo što smo učestvovali u ovoj akciji. Svakako pohvaljujemo inicijativu i istrajnost organizatora Vivify Ideas, a deci želimo da puno nauče, da im računari olakšaju rad i da naprave dobar izbor u karijeri i životu.PODRŠKA MLADIM PLESAČIMA

ART of DANCE međunarodni festivali nastali su sa ciljem povezivanja plesa, umetnosti i sporta i predstavljaju kulturu plesa, razvijanje plesnih vidika i istovremeno podržavanje plesa kao jednu od najznačajnijih fizičkih aktivnosti, kojom se može upotpuniti slobodno vreme ali i unaprediti zdravlje. Zadovoljstvo je podržavati mlade talenta u ostvarivanju njihovih snova.

српски