Security & Backup rešenja

Poslovni procesi i primenjene tehnologije postaju sve složenije i međusobno se povezuju što organizacijama postavlja nove izazove za bezbednost i iznalaženje preventivnih načina za zaštitu osetljivih podataka i IT struktura.

Sa druge strane, sajber napadi i drugi pristupi hakovanju povećavaju se kako tehnološke inovacije postaju sofisticirane. Zato je prioritet svake organizacije da bude proaktivna u zaštiti ključnih podataka, mreže i sistema i primeni najbolje prakse.


Budite u sigurnim rukama!

83% IT menadžera kaže da je teže zaustaviti pretnje malverom u odnosu na prošlu godinu. Zašto? Jer sajber kriminalci povezuju više tehnika u svojim naprednim napadima, ali većina sigurnosnih proizvoda i dalje radi izolovano. Zato je veoma važno da Vaše rešenje za zaštitu računarskih mreža, radnih stanica i ostalih mrežnih resursa bude uvek korak ispred da bi se smanjio rizik od akcija sajber kriminalaca.

Pored dobrog rešenja za zaštitu, neophodno je napraviti i rezervnu kopiju podataka i datoteka. Ako sve pohranite na hard disk ili drugi prenosivi medijski uređaj, ostavljate kompaniju u ranjivom položaju. Ako se bilo šta dogodi sa tim uređajima za skladištenje, bilo da se radi o kvaru diska ili fizičkoj šteti, to bi moglo predstavljati ozbiljne probleme za vaše poslovanje u smislu oporavka podataka i obnavljanja normalnog poslovanja kompanije bez velikih usporavanja. Planovi za pravljenje rezervnih kopija i oporavak, čuvaju Vaše korisne informacije i uveravaju Vas da se možete oporaviti u slučaju gubitka podataka. Odabir i posedovanje odgovarajućih rešenja za pravljenje rezervnih kopija za vaše poslovanje od vitalnog je značaja kada je reč o bezbednosti i oporavku vaših podataka.

Sposobnost da se zaštite podaci i da se u slučaju sajber napada brzo nastavi sa poslovanjem je svakako u vrhu prioriteta svake organizacije. Smartov tim Vam može pomoći da izbegnete prekid poslovanja, gubitke podataka, zastoje i gubitke prihoda.

 • Rešenje prema potrebama korisnika

  Na osnovu dugogodišnjeg iskustva rada na različitim projektima sa ciljem zaštite sistema, mreža i podataka u organizacijama svih veličina i struktura, sa sigurnošću možemo reći da smo pouzdan partner pri proceni, konsultaciji, projektovanju i implementaciji zaštitnih rešenja za Vas. Stojimo Vam na raspolaganju za kreiranje Vaše bezbednosne strategije, kao i strategije pravljenja rezervnih kopija i oporavka sistema.

  Našem portfoliju, nalaze se tehničko aplikativni sistemi zaštite koji mogu na najkvalitetniji način povećati stepen bezbednosti u sledećim oblastima:

  • Zaštita mrežne infrastrukture, NGFirewalls, IPS/IDS, UTM
  • Zaštita web aplikacija i servisa, WAF i DDoS zaštita
  • Zaštita Web i Mail saobraćaja
  • Zaštita Baza podataka, enkripcija i anonimizacija
  • Zaštita, kontrola i upravljanje pravima pristupa, PAM i IAM
  • Nova generacija zaštita infrastukture od malwera, EPP, ATP, SandBox
  • Centralizovani security log sistemi, SIEM
  • Sistemi za detekciju i sprečavanje odliva podataka, DLP
  • Sistemi za jaku autentifikaciju i enkripciju, OTP, MFA

 • Sinhronizovana zaštita

  Složićete se da stvari bolje rade kada rade zajedno, a kao Sophos distributer, u mogućnosti smo da Vam ponudimo ultimativnu zaštitu najnovije generacije.

  Sophos je svetski lider u sajber bezbednosti, štiteći više od 500.000 organizacija i milione potrošača u više od 150 zemalja od današnjih najnaprednijih sajber pretnji. Osnaženi sa mašinskim učenjem, veštačkom inteligencijom i inteligencijom pretnji od strane SophosLabs i SophosAI tima, Sophos nudi široku paletu naprednih proizvoda i usluga za zaštitu korisnika, mreža i krajnjih tačaka od ransomware-a, malvera, eksploatacija, phishing-a i širokog spektra drugih sajber napada.

  Endpoint, network, mobile, Wi-Fi, email i proizvodi za enkripciju, svi dele informacije u realnom vremenu i odgovaraju automatski na incidente:

  • Izolujte inficirane endpoint-e i blokirajte lateralna kretanja
  • Ograničite Wi-Fi za mobilne uređaje koji nisu usklađeni
  • Skenirajte endpoint tačke za otkrivanje kompromitovanih mailbox-ova
  • Opozovite ključeve za enkripciju ako se otkrije pretnja
  • Identifikujte sve aplikacije na mreži i
  • Upravljajte i kontrolišite sve preko jedinstvene Sophos Central cloud bazirane sigurnosne platforme.

  Sophos proizvodi su potpuno integrisani za razmenu informacija u realnom vremenu, pružajući objedinjenu, koordinisanu odbranu.

  INTERCEPT X ENDPOINT

  Endpoint zaštita uz veštačku inteligenciju

  SOPHOS FIREWALL

  Firewall sa ugrađenom sinhronizovanom zaštitom

  MANAGED THREAT RESPONSE

  24/7 lov na pretnje, detekcija i odgovor

  CLOUD SECURITY

  Najpouzdanija cloud sigurnosna platforma u svetu

  Sophos pruža jedinstvenu integrisanu upravljačku konzolu zasnovanu na cloud-u, Sophos Central – centralni deo prilagodljivog ekosistema sajber-bezbednosti koji sadrži centralizovano jezero podataka koje koristi bogat skup otvorenih API-ja dostupnih kupcima, partnerima, programerima i drugim dobavljačima sajber-bezbednosti.

  SOPHOS CENTRAL
  SOPHOS WIRELESS
  SOPHOS MOBILE
  PHISH THREAT
  CENTRAL DEVICE ENCRYPTION
  CLOUD OPTIX
  SOPHOS EMAIL
  UTM
  INTERCEPT X FOR SERVER
  SECURE WEB GATEWAY
  VIŠE O SOPHOS REŠENJIMA
 • Celokupni program za bezbednost

  Mnogi security stručnjaci veruju da je samo postojanje procesa replikacije osetljivih podataka sve što je potrebno da bi se organizacija održala bezbednom. Ali to je samo pola bitke. To je ono što se može učiniti sa rezervnim kopijama podataka nakon činjenice koja uvodi sasvim drugačiji skup rizika koji se često previde. Zbog toga je važno uključiti smernice za sigurnosno kopiranje podataka kao deo celokupnog programa za bezbednost podataka organizacije, a tu na scenu stupa naš stručni security tim.

  Za Vas uvek biramo najbolje! Vizija Veeam®-a je da bude provajder najvišeg stepena poverenja za Backup rešenja koja pružaju modernu zaštitu podatak. Veeam više od decenije isporučuje inovacije i podršku kao najbolji u klasi, i ističe se kao lider u industriji za pravljenje rezervnih kopija i zaštitu podataka, što dovodi do preko 400.000 zadovoljnih kupaca. Veeam rešenja su jednostavna, fleksibilna, pouzdana i veoma moćna!

  Prednosti Veeam rešenja:

  1 – Veeam pruža jedinstvenu platformu za modernizaciju rezervnih kopija, ubrzanje hibridnog cloud-a i zaštitu vaših podataka.
  2 – Veeam platforma je otvorena i dopunjuje širok ekosistem partnera radi lake integracije Veeam rešenja u bilo koje okruženje korisnika.
  3 – Jednostavnost – granularni oporavak, analitike i skalabilna arhitektura.
  4 – Veeam je softverski definisan i hardverski agnostik koji pruža vrhunska rešenja u svojoj klasi i fleksibilnost kupaca.
  5 – Veeam daje jednostavne, fleksibilne i pouzdane rezervne kopije kako bi korisnici mogli da se šire i usredsrede na svoje poslovanje.

  Pogledajte video materijale o Veeam proizvodima, kao i How-To i tehničke video sesije:

PARTNERI

PRATITE PRETNJE NA DNEVNOM NIVOU

REFERENCE

KONTAKT

  VESTI IZ SVETA BEZBEDNOSTI

  српски