Obaveštenje o prestanku prodaje Central Endpoint Protection i Central Server Protection rešenja

Upućeno svim Sophos partnerima,

7. oktobra 2021, godine, Central Endpoint Protection (CEP) i Central Server Protection (SVRC) neće više biti dostupni za prodaju klijentima. To znači nema novih prodaja niti obnova za ove proizvode.

Kao što je ranije rečeno, klijenti koji su licencirani za Central Endpoint Protection ili Central Server Protection biće migrirani na Intercept X Advanced (CIXA) ili Intercept X Advanced for Server (SVRCIXA) do kraja svog roka. To im daje pristup moćnim zaštitnim funkcijama, uključujući anti-ransomware i AI za deep learning koje nisu prisutne u Central Endpoint Protection/Central Server Protection.

Od 13. septembra započet će proces migracije svih klijenata. Očekuje se da će trajati do tri nedelje, prenoseći klijente u grupe. Kada se klijent migrira, videće da se nove funkcije pojavljuju na njihovoj Sophos centralnoj konzoli.

Da li mogu da prodajem Central Endpoint Protection/Central Server Protection nakon 7. oktobra 2021?

Ne. Intercept X Essentials i Intercept X Advanced su alternativni proizvodi za Central Endpoint Protection. Intercept X Essentials for Server i Intercept X Advanced for Server su alternativni proizvodi za Central Server Protection.

Koji su detalji migracije za postojeće klijente koji koriste Central Endpoint Protection/Central Server Protection?

Postojeći klijenti će imati pristup svim funkcijama uključenim u Intercept  X Advanced/Intercept X Advanced for Server do isteka svojih postojećih licenci. Po isteku, imaju mogućnost plaćanja za Intercept X Advanced/Intercept X Advanced for Server ili više. Alternativno, mogu izabrati prelazak na Intercept X Essentials/Intercept X Essentials for Server sa naknadnim smanjenjem funkcionalnosti. Proces migracije će početi 13. septembra i trajaće tri nedelje. Za više informacija o procesu migracije pogledajte ovaj knowledgebase članak.

Da li klijenti treba da preduzmu neku aktivnost?

Korisnici moraju da primene i omoguće novim funkcijama da iskoriste dodatne zaštite. Preporučujemo da to učinite što je pre moguće. Ovaj knowledgebase članak pokriva kako omogućiti nove funkcije.

Da li će klijenti biti kontaktirani?

Da. Korisnici će biti kontaktirani sledeće nedelje kako bi ih obavestili o promenama i načinu omogućavanja novih funkcija.

Mogu li se kupci nadograditi na Sophos XDR?

Da. Ovo bi bila standardna srednjoročna nadogradnja na Intercept X Advanced sa XDR/Intercept X Advanced for Server with XDR.

Da li će se licence postojećih korisnika promeniti u Salesforce-u?

Ne u ovom trenutku. Terminske licence se neće promeniti od Central Endpoint Protection/Central Server Protection u Salesforce-u. Korisnici će videti Intercept X Advanced/Intercept X Advanced for Server u Sophos Central u i imati pristup svim funkcijama.

Za sva Vaša pitanja, tu smo.

Srdačni pozdravi,
Vaš Sophos i Smart tim

Povezane vesti

српски