Prva 4 TB SD kartica stiže sledeće godine

 

Western Digital planira da tokom sledeće godine krene sa prodajom SD kartica kapaciteta 4 TB. Najava WD-a dolazi šest godina nakon što je SD Asocijacija, koja je zadužena za SD standarde, najavila SDUC standard, koji podržava kapacitete SD kartica od 2 TB do 128 TB.

 

Ova memorijska kartica je napravljena po SD Association Secure Digital Ultra Capacity (SDUC) standardu, a prodavaće se pod SanDisk brendom. Kartice će biti namenjene za upotrebu u kamerama i laptop računarima, a sa njih će moći da se reprodukuju video sadržaji u visokoj rezoluciji i sa visokim framerate-om.

Pošto upotrebljavaju Ultra High Speed-1 (UHS1) interfejs, maksimalna teoretska brzina transfera će biti 104 MB/s, dok će minimalna brzina upisa podataka biti 10 MB/s. U slučaju sekvencijalnog upisa, minimalna brzina će dostići 30 MB/s. Te specifikacije će obezbediti 8K video snimanje u raw formatu.

Za sada se ne zna koliko bi ova SD kartica mogla da košta, ali pošto performanse targetiraju profesionalne kreatore, sigurni smo da neće biti jeftina. Kao reper mogla bi da posluži cena 1 TB SanDisk Extreme Pro SDXC UHS-I kartice koja trenutno košta 140 dolara.

Izvor: PCPress

Povezane vesti

српски