Security SOS Week u septembru

Četiri vrhunska stručnjaka za bezbednost ponovo prilaze mikrofonu kako bi podelili svoju ekspertizu u seriji dnevnih 40-o-minutnih intervjua za podkaste koje je vodio Sophos Senior Technologist, Paul Ducklin (takođe stručnjak za Sophos Naked Security i pisac).

Upoznajte se sa temama u vezi sa zlonamernim softverom, supply chain napadima, sajber osiguranjem i strategijama odbrane kompanija za sajber bezbednost.

EMEA (NA ENGLESKOM)

Security SOS Week 2021

13. SEPTEMBAR 2021. – 11:00am BST
Malware – The Never-Ending Story
Paul Ducklin and Fraser Howard, Director of Threat Research, SophosLabs
Zlonamerni softver ne ide nigde. Uđite neprijatelju pod kožu uz fascinantne uvide direktora SophosLabs -a za istraživanje pretnji. Fraser duboko istražuje kako pretnje funkcionišu, deli sveža otkrića Sophos Labs tima i istražuje najnovije trendove zlonamernog softvera.

14. SEPTEMBAR 2021. – 11:00am BST
How to Protect Yourself from Supply Chain Attacks
Paul Ducklin and Chet Wisniewski, Principal Research Scientist, Sophos
Dobro dokumentovani kibernetički napadi na Kaseya i SolarWinds nastavljaju da ističu koliko su mnoge organizacije nepripremljene kada je u pitanju odbrana od supply chain napada. U ovoj sesiji Paul i Chet raspravljaju o kritičnim koracima koje organizacije moraju preduzeti kako bi smanjile rizik po svoj lanac snabdevanja.

15. SEPTEMBAR 2021. – 11:00am BST
Does Cyber Insurance Help or Hinder Online Crime?
Paul Ducklin and Dr Jason R.C. Nurse, Associate Professor (SL) in Cybersecurity, University of Kent
Niko ne sugeriše da je obavezno osiguranje automobila loša ideja jer možda podstiče ljude da voze sa manje pažnje. Ali što se tiče sajber osiguranja, skeptici nisu toliko sigurni: neki ljudi insistiraju da je sajber osiguranje glavni pokretač napada na ransomware, podstičući opuštene navike u kompanijama koje pretpostavljaju da će „osiguranje to pokriti“ i ohrabruju prevarante da zahtevaju sve veće isplate. Paul Ducklin razgovara sa Dr Jasonom Nurseom kako bi saznao kako možete pretvoriti sajber osiguranje u svačiju korist koristeći ga kao pokretač za poboljšanje položaja u sajber bezbednosti.

16. SEPTEMBAR 2021. – 11:00am BST
Red Team, Blue Team – A Match Made in Heaven?
Paul Ducklin and Michelle Farenci, Information Security Engineer, Sophos
Povećanje saradnje između crvenih i plavih timova vitalni je korak u poboljšanju sajber bezbednosti. Pridružite se ovoj sesiji da biste se čuli sa članom tima odgovornim za zaštitu Sophos-a od sajber pretnji. Michelle će podeliti kako je evoluirao način razmišljanja crvenog tima protiv plavog tima, kako započeti „ljubičaste“ timske razgovore i zašto njen tim smatra da ih napadači čine boljim braniocima.

Povezane vesti