Facebook Bug ispravljen: Meta rešava FB grešku koja je automatski slala neželjene zahteve za prijateljstvo

Meta je popravio bag u Facebooku koji je automatski slao zahteve za prijateljstvo kad god bi korisnici posetili neki profil.

Prema pisanju Daily Beast-a, tehnološki gigant se izvinio zbog greške nakon što se nekoliko korisnika Fejsbuka žalilo na veliko narušavanje privatnosti na društvenim mrežama.

“Popravili smo bag u vezi sa nedavnim ažuriranjem aplikacije zbog kojeg su neki zahtevi za prijateljstvo na Fejsbuku greškom poslati. Sprečili smo da se ovo desi i izvinjavamo se zbog bilo kakvih neprijatnosti koje je ovo moglo da izazove”, izjavio je portparol Mete.

Jedan korisnik je objavio na društvenim mrežama: „Fejsbuk je dozvolio da se danas zna ko vas uhodi!“ dok ga je drugi nazvao „najsmešnijom stvari koju je Fejsbuk ikada uradio“.

Prema nekim korisnicima, Fejsbuk je poslao zahtev osobi koju su pokušali da blokiraju, navodi se u izveštaju. Nekoliko korisnika Fejsbuka navelo je da su deaktivirali svoje naloge.

U međuvremenu, Meta je saopštila da je otkrila kreatore malvera koji iskorišćavaju interesovanje javnosti za ChatGPT i koriste taj interes da nametnu korisnike da preuzmu štetne aplikacije i proširenja pregledača.

Meta je uporedio ovaj fenomen sa prevarama kripto valutama, jer obe taktike iskorišćavaju radoznalost i poverenje ljudi da bi dobili pristup osetljivim informacijama. Kompanija je saopštila da je pronašla oko 10 porodica malvera koje se predstavljaju kao ChatGPT i slične alate za kompromis naloga širom interneta.

Povezane vesti

српски