Održana online konferencija „Kako realizovati obaveze po Zakonu o arhivskoj građi i arhivskoj delatnosti“

 

U sredu, 26. januara, imali smo priliku da u saradnji sa Arhivom Vojvodine budemo domaćini interaktivne online konferencije Kako realizovati obaveze po zakonu o Arhivskoj građi i arhivskoj delatnosti.

„Upravo jedan od naših proizvoda, koji je prisutan u poslovnoj primeni više od decenije, je i bio povod organizovanja današnje konferencije“ izjavila je Ivana Ružičić, CEO kompanije Smart doo. „U pitanju je elektronska pisarnica, elektronski delovodnik sa arhivskom knjigom – Smart Elpis. Kako se ovo naše rešenje oslanja na odredbe Zakona o arhivskoj građi i arhivskoj delatnosti, smatramo da korisnici treba da dobiju validne informacije o primeni Zakona u svom poslovanju i zato smo u goste pozvali stručnjaka iz Arhiva Vojvodine“ dodala je ona.

Višečasovna online konferencija je prisutnim učesnicima obezbedila informacije koje su im neophodne da bi samostalno mogli u okviru njihove organizacije, uskladiti poslovanje sa Zakonom o arhivskoj građi i arhivskoj delatnosti.

Gospođa Milena Popović Subić, Arhivski savetnik na poslovima matične delatnosti i rukovodilac Grupe za matične poslove Arhiva Vojvodine, pored osnovnih pojmova na zaštiti arhivske građe i dokumentarnog materijala, detaljno je objasnila ko sve ima obaveze po Zakonu, ko je stvaralac i imalac arhivske građe i dokumentarnog materijala, koje su to obaveze po Zakonu kojih se moraju pridržavati, postupak donošenja i samu sadržinu opštih akata, liste kategorija, Pravilnik i Arhivsku knjigu.

Kako je konferencija bila interaktivna, učesnici su postavljali mnogobrojna pitanja na koje je gospođa Milena dala odgovor i dala smernice za dalji rad i uspešnu samostalnu primenu zakonskih odredaba u praksi i poslovanju.

Povezane vesti

српски