Sophos Threat Hunting Akademija 2021

Pohađajte našu 2021 Threat Hunting Akademiju i postanite certifikovani Sophos EDR administrator. U samo sedam sesija uživo dobićete hands-on praktičnu obuku koja vam je potrebna za aktivni lov na pretnje i na kojoj ćete naučiti kako da zaustavite napadače na njihovom putu koristeći naše najbolje ocenjeno endpoint zaštitno rešenje, Sophos EDR.

Polaznici će dobiti detaljno razumevanje celokupnog okruženja lova na pretnje, dok duboko zaranjamo u različite metode koje sajber napadači koriste za prodiranje u mreže organizacije. Još važnije, naučićete kako da koristite Sophos EDR koji će vam pomoći da otkrijete ove invazije pre nego što eskaliraju i, na kraju, eliminišete pretnju.

Najbolje od svega, serija ove Akademije kulminira u interaktivnoj sesiji uživo u kojoj učesnici vode pravac real-world lova koristeći Sophos EDR.

Bez obzira da li ste već Sophos korisnik koji želi da usavrši svoj set veština lova na pretnje ili niste Sophos korisnik, ali ste zainteresovani da naučite kako da koristite Sophos EDR, ove sesije su osmišljene tako da vam pruže tehničku stručnost kako biste mogli da se osećate prijatno u human-led lovu na pretnje, uz podršku alata koje pruža Sophos EDR.

PLUS ako budete prisustvovali svih sedam sesija, steći ćete Sophos EDR Certified Admin sertifikaciju.

Sesija 1 – Thinking Like A Threat Hunter

2. mart | Greg Iddon

U ovom uvodu u lov na pretnje, pogledaćemo šta je to i zašto brzo postaje neophodna veština za održavanje bezbedne mreže. Zatim ćemo na visokom nivou pogledati kako se sprovodi lov na pretnje, koristeći neke lako dostupne alate, i postavićemo scenu za ostatak serije Akademije za lov na pretnje.

Sesija 2 – Threat Journey: Running Code On Remote Systems

3. mart | Ashek Kreowski

Pridružite se Asheku dok gleda kako napadači izvršavaju kod i isporučuju payload-ove udaljenim sistemima, pokrivajući uobičajene metode koje se koriste. Objasniće zašto ih je teško otkriti i kako Sophos EDR može tu da pomogne.

Sesija 3 – Threat Journey: Gaining A Privileged Foothold

4. mart | Kris Wayman

Jednom kada napadač ima uporište u mreži, kako ga zadržava i zatim podiže svoje privilegije da bi stekao veće dozvole? Kris će vam objasniti neke od scenarija koje često viđamo, kao i kako možete da otkrijete ovu vrstu aktivnosti i kako vas Sophos EDR može podržati.

Sesija 4 – Threat Journey: Understanding the Target Environment

9. mart | Andy Martin

U ovoj sesiji Andi će pogledati kako napadač istražuje i mapira okruženje u koje je ušao i kako se onda može preseliti u druge delove mreže kako bi izvršavao različite zadatke. Pokušaće da ostanu skriveni, ali pokazaćemo vam kako Sophos EDR može da uoči ovu vrstu aktivnosti!

Sesija 5 – Threat Journey: Remote Access Control

10. mart | Matt Hickey

Ušavši u mrežu i pronašavši nešto što ga zanima, kako napadač izvlači podatke i koristi resurse okoline u svoju korist? Matt će zaroniti u neke primere i pokazati kako vam Sophos EDR nudi najbolju zaštitu.

Sesija 6 – Using the EDR Threat Hunting Framework

11. mart | Andrew Mundell

Nadovezujući se na Threat Journey sesije, Andrev će predstaviti i razgovarati sa vama o EDR Threat Hunting okviru; jednostavan za upotrebu referentni vodič i tok rada za preduzimanje lova na pretnje pomoću Sophos EDR-a. Sve ovo će demonstrirati u lovu na pretnje uživo, tako da ćete dobiti priliku da vidite kako se sve to primenjuje u praksi.

Sesija 7 – Live Threat Hunting Exercise

16. mart | Nick Fisher & Matt Hickey

U našoj poslednjoj sesiji imaćete priliku da sve što ste naučili sastavite i radite sa nama u direktnom lovu na pretnje. Pridružite nam se dok istražujemo potencijalno kršenje i pomozite nam da vas vodimo dok koristimo moć Sophos EDR za otkrivanje i upravljanje pretnjama. Da bismo zaokružili sesiju, razgovaraćemo o tome kako možete da primenite sve ove principe u svom okruženju i neke resurse koje možete da koristite za podršku.

2021 SOPHOS THREAT HUNTING AKADEMIJA

2-16. mart 2021.

Povezane vesti

српски